12 motiváció az asztrologia tanulásához

12 motiváció az asztrologia tanulásához

Létezésünk értelme a világban nagymértékben azon kérdésektől függ, melyek foglalkoztatnak minket. Az Asztrológia azok számára lehet fontos, akik egy aktív aspirációt éreznek, hogy felfedezzék az életük értelmét és egyben keresik a válaszokat az életük főbb kérdéseire. Az Asztrológia a lélek egyik tükre és egy bámulatos módszer, hogy megismerjük a valós okait mindannak, amit az élet tartogat számunkra.

Az Asztrológia jövendőmondó tudományként varázslatos és lenyűgöző módon tükrözi mindazt, ami ezen a világon létezik. Mivel mindaz, ami megteremtődött alá van vetve a teremtés isteni törvényeinek és a holografikus szemléletmód szerint: „Ami lent van, az megfelel annak, ami fent van, és ami fent van, az megfelel annak, ami lent van.” – mondja Hermész Triszmegisztosz a Smaragdtáblában.

Az Asztrológia, mint a lélek egyik tükre, egyben egy rejtélyes kapu, ami nem sejtett utakat tár fel előttünk, amelyek segítségével beteljesíthetjük küldetésünket ebben az életünkben.

Ami pedig feltárul e tükör által, az hű képe azoknak a kihívásoknak, amik megjelennek az életünkben a döntéseink, az érzéseink, az érzelmeink, a cselekedeteink és a hajlamaink megnyilvánulása során. A szabad akaratunk eredményeként megtapasztalhatjuk ezeket.

Az Asztrológia, tehát azok számára lehet fontos, akik élénk kíváncsiságot éreznek, hogy felfedezzék létezésük értelmét, és akik a válaszok keresése során nem félnek megfogalmazni mély kérdéseket, amitől a szívük beleremeg az élet rejtelmes játékában. Mindezek az emberi természetünknek részei, ami azt mutatja, hogy közülünk mindenki vágyik rá, hogy megismerje önmagát és felfedezze létezésének csodálatos és komplex rejtélyét, KÉSZEN ÁLL, HOGY TANULMÁNYOZZA AZ ASZTROLÓGIÁT!

Valószínűleg 12 oknál sokkal többet fel lehetne sorolni, hogy miért érdemes tanulmányozni és alkalmazni ezt az ezotérikus tudományt. Mivel azonban az a színpad, ahol a bolygók és a csillagok eljátszák a szerepüket, nem véletlenül az ég 12 kvadransából áll, amit a 12 csillagjegy szimbolizál, ezért 12 okot fogok felsorolni, amiért érdemes elmélyülni az asztrológia beavató ismeretének tanulmányozásában és gyakorlásában.

 1. Az Asztrológia nagyon gyors lehetőséget biztosít önmaguk megismerésére, feltárja számunkra lelkünk és személyiségünk különböző árnyalatait. Közülünk mindenki szeretné minél jobban megérteni saját magát, hogy általa növelje a hatékonyságát és eredményességét a hétköznapi élet minden területén. Ehhez ismernünk kell az erényeinket, tulajdonságainkat, potenciáljainkat, de egybe a hibáinkat és hiányosságainkat is.

 2. Hatékony megoldásokat nyújt, hogy harmonizáljuk az anyagi, pénzügyi területet az életünkben azáltal, hogy segítségével felismerjük a gyakorlatias képességeinket, amelyek megfelelő eszközök abban, hogy megtaláljuk az egyensúlyt az anyagi és szellemi között, hogy megadjuk „a Császárnak, ami a Császáré és Istennek, ami Istené.”      

 3. Segít felfedni a leghatékonyabb kommunikációs módokat a másokkal való kapcsolódásunkban. Közülünk mindenki elsajátít különböző személyre szabott nyelvezetet és kifejezési módot, amelyeknek az alapjait az a környezet határozza meg, amiben felnőtt és azok a példák, akikkel életünk különböző szakaszaiban együttéltünk, együtt töltöttük. Hogyan értsük meg minél jobban egymást, illetve önmagunkat, ez egy nagyon fontos kérdés, ami szükséges a sikeres, teljes élethez.

 4. Az Asztrológia nagy segítséget nyújthat a családi életünk harmonizálásában. Napjainkban a családalapítás és főleg a családi harmónia kialakítása és fenntartása nagy kihívás elé állítja a legtöbb embert. Az egyéni szükségleteinket figyelembe véve, leplezzünk le minden féle mintát és előítéletet, amik beágyazódtak a tudatalattink mélyébe. Az Asztrológia hatékony megoldásokat nyújt arra, hogy hogyan alakítsunk ki tartós kapcsolatokat, hogyan bocsássunk meg és vetkőzzük le a régi értékrendszereinket, amik leginkább fékezik a szellemi fejlődésünket.

 5. Az Asztrológia nagyon jó módszer arra is, hogy jobban megértsuk és hatékonyabbá tegyük a kapcsolatainkat a gyerekeinkkel. Sajnos a szülők többségének nehézséget okoz a gyerekeik érett nevelése, miközben a gyerekek valós kihívásokkal küszködnek, amik a szülők segítő hozzáállásával megolható lenne. A nem megfelelő hozzáállás viszont a hasztalan veszekedések forrása lehet, amik pedig képesek az életkedvünket aláásni és azt, hogy ténylegesen azt csináljuk, amit szeretünk. Ezért nem meglepő, hogy sok embernek nincs ideje a hobbiaira, az élet apró és nagy örömeire, hanem beleragadnak a vélt kötelességeikbe és a felvállalt feladataikba. Az Asztrológia személyre szabottan megmutatja, hogyan érezhetjük jól magunkat és hogyan éljük meg maximálisan életünk minden pillanatát.

 6. Az Asztrológia valósan tükrözi az érzelmi állapotainkat, fizikai testünket, hogyan tarthatjuk fenn általa az egészségünket. Ezért a gyógyászatban már az ősi időktől használták az asztrológiát, mivel a segítségével be lehet azonosítani az asztrogramban minden szervünket és testrészünket, azoknak a betegségre való hajlamait és azokra leghatásosabb gyógyíreket. Az immunrendszer és az anyagcsere folyamatok helyes működése, a méregtelenítés, a vitalizálódás és a regenerálódás hiányozhatatlan elemek egy harmonikus és egészséges élethez. A gyógyászati Asztrológia, tehát abban is segít, hogy feltárjuk az okait a betegségeknek és megtaláljuk a legmegfelelőbb gyógymódot rájuk, de segítségével kiszámolhatjuk a legalkalmasabb pillanatokat a méregtelenítésre és a sebészeti beavatkozásokra is.

 7. Az Asztrológia nem csak a családi, hanem a szerelmi, házastársi, érdek vagy üzleti kapcsolataink harmonizálására és hatékonyabbá tételére is nyújt megoldásokat. Saját tapasztalatom, hogy tíz emberből 9 kapcsolati kihívásokkal is küszködik, akik asztrológiai konzultációt kérnek tőlem. A bölcsek azt mondják, hogy az önostorozás bizonyos szerzetes rendek szokása volt évszázadokkal ezelőtt, napjainkban pedig a nem megfelelően kialakított szerelmi kapcsolataink biztosítják ezt számunkra

 8. Az Asztrológia egy olyan tudomány, amely jól összekapcsolható a pszichológiával, illetve azzal, amit mi „asztro-pszichológiának” nevezünk. Általuk egy széles sprektumú megoldási módozatokat kapunk, amelyek segítenek tudatosítani és alkimizálni a különböző traumákat, negatív érzéseket, félelmeket. Nem könnyű szembesülni lényünk sötét oldalával, és ennél is nehezebb felismerni és túllépni rajta

 9. Az Asztrológia az ősidőktől fogva jövendőmondó tudomány is volt. Akkor, amikor az ember elvesztette azt a képességét, hogy az Isteni Forrással közvetlenül kommunikáljon, a Jóisten feltárta arkangyalai és angyalai által a különböző módszereket, hogy kapcsolatba tudjunk lépni az istenivel és felfedezzük magunkba isteni természetünket. Így az ezotérikus tudományok, amelyek közé az Asztrológia is sorolható, kapcsolódási módok a felső világokhoz. Az Asztrológia, személyre szabottan feltár számunkra olyan módszereket, amik által jobban megértjük kapcsolatunkat az Istennel, a Szellemi Vezetőnkel és hogy milyen élet feladattal jöttünk erre a világra.

 10.  Az Asztrológia megmutatja, hogy milyen képességekkel, tulajdonságokkal jöttünk erre a világra és a világról alkotott képünket is. Közülünk mindenki kapott olyan képességeket, tálentumokat, amiket felelősséggel kell használnunk a küldetésünk beteljesítsük. Ezek a képességek, amikkel fel lettünk ruházva a bibliai tálentumok példabeszédeihez hasonlóan, lehetőséget nyújtanak, hogy kiteljesedjünk. Szakmai hivatásunk harmonikus összekapcsolása a spirituális küldetésünkkel napjaink emberiségének az egyik legnagyobb kihívása. Az embereknek meg kell értenie, hogy azért, hogy valamit elérjenek, előtte tenniük kell érte. Erőfeszítést kell tenniük, szellemi gyakorlást kell megvalósítaniuk annak érdekében, hogy tartós és kielégítő eredményeket érjenek el.

 11.  Az Asztrológia a teljesség tudománya, az egységgé, az egységre való törekvésé. Az emberi lény összetett energiák együtthatásából épül fel, amelyek polárisan ellentétesek és tükröződnek a lélek – anyag viszonyában. Lelkünk az egyesülésre, a kapcsolódásra vágyik, míg a test és az értelem (az egó) a széthúzásra és az individualizmus felé. Természetes módon lelkünk szükségét érzi a megosztásnak, hogy együtt dolgozzon, együttműködjön másokkal. Ezért fontos, hogy ki/khez integrálódunk, milyen csoportokhoz kapcsolódunk, mert felgyorsíthatják a szellemi fejlődésünket.

 12.  Az Asztrológia megmagyarázhatja hozzáállásunkat, viselkedéseinket, az állapotainkat és a hitünket is, amelyek tudatosan vagy tudatlanul áramolnak lényünkben és lényünkön keresztül. Olykor meglepve minket, hogy milyen kihívásokkal kell szembenéznünk és nem értjük az okait és a „miért”-jeit. A válaszok olykor még a karmikus Asztrológiaba is átnyulnak, elemezve az előző életeink valószínű behatásait. A bolygók figyelmes elemzése asztrogramunkban feltárják igazi aspirációink és álmaink komplexitását, várva azt, hogy ezek beteljesedjenek és ki legyenek szabadítva egy téves nevelés előítéletei és paradigmái alól.

Calendar Evenimente

January 2021
M T W T F S S
« Feb    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031