Cele 12 motive spirituale pentru a învăta astrologia

Cele 12 motive spirituale pentru a învăta astrologia

CELE 12 MOTIVE SPIRITUALE PENTRU CARE SĂ STUDIEZI ASTROLOGIA

Rostul nostru în lume depinde în foarte mare măsură de întrebările care ne preocupă. Astrologia este rezervată celor care manifestă o vie aspiratie de a descoperi sensul vieții si îndrăznesc să caute răspunsuri la întrebări existentiale. Astrologia este o oglindă a sufletului si un instrument uluitor de cunoastere a cauzele reale a tot ce ne rezervă destinul  

Astrologia  ca stiintă divinatorie, este o uluitoare si fascinantă oglindă pentru tot ceea ce există în această lume. Toate cele care au fost create se supun legilor divine ale creatiei si coexistă prin miracolul intredependenței Universale. Ceea ce este sus este si ceea ce este jos, iar ceea ce este jos este si ceea ce este sus” – ne spune întelepciune străveche, hermetică.

Astrologia este oglinda sufletului, este poarta magică ce ne deschide cărări nebănuite ce conduc spre împlinirea menirii noastre din această viată. Iar ce ni se reveleaza în această oglindă, este de fapt imaginea fidelă a treptelor pe care le parcurgem în drumul nostru, a deciziilor, a sentimentelor și emoțiilor, a evenimentelor si multitudinii de predispozitii și posibilități pe care, prin utlizarea liberului nostru arbitru, le putem experimenta.

Astrologia este rezervată celor care manifestă o vie curiozitate de a descoperi sensul existentei lor și a celor care în căutarea răspunsurilor niciodată nu încetează să formuleze întrebări profunde ce fac sufletul să tresalte în jocul miraculos al vietii.

… dar toate acestea fac parte din însăsi natura noastră umană, ceea ce arată că fiecare dintre noi care dorim să ne cunoastem, să ne explorăm formidabila si complexa taină a existentei noastre, SUNTEM PREGĂTITI SĂ ÎNVĂTĂM ASTROLOGIE !

Cu sigurantă sunt mult mai multe decât 12 motive ca să învătăm si să aplicăm această stiintă esoterică. Însă pentru că scena pe care se desfăsoară jocul planetelor și a stelelor, este compusă deloc întâmplător din 12 cadrane ale cerului, fiind reprezentate de cele 12 constelatii zodiacale, voi oferi tot 12 motive pentru care merită să te scufunzi în studiul și practica acestei cunoașteri initiatice.

 1. Astrologia este o cale foarte rapidă de autocunostere ce ne revelează o multitudine de nuante ale sufletului si ale personalitătii noastre. Fiecare dintre noi dorim să ne întelegem mai bine si astfel să ne crestem eficienta si randamentul în toate activitătile vietii noastre. Pentru asta trebuie să ne cunoastem calitătile, înzestrările, potentialitătile, dar si greselile si nemultumirile pe care le avem.

 1. Astrologia oferă metode eficiente de armonizare a planului material, financiar prin identificarea abilitătilor noastre practice ce pot deveni instrumente adecvate pentru a găsi echilibrul între util si plăcut, material și spiritual, ajutându-ne să dăm ”cezarului ceea ce este al cezarului si lui Dumnezeu ceea ce este a lui Dumnezeu”

 1. Astrologia ne ajută să descoperim cele mai eficiente modalităti de comunicare și de relationare cu ceilalti. Fiecare dintre noi ne dezvoltăm o serie de mijloace si limbaje personalizate, conturate de educatia noastră si de exemplele celor cu care ne-am petrecut diverse etape ale vietii. Cum să îi întelegem pe ceilalti, precum si cum să ne facem mai bine întelesi, este o preocupare importantantă, dar si o necesitate indispensabilă a succesului în orice domeniu existential.

 1. Astrologia conturează foarte bine sfera familiei si viata noastră initmă. Intemeierea unei familii si mai ales armonia în familie, în zilele noastre reprezintă o mare provocare pentru majoritatea oamenilor. Prin analiza atentă a nevoilor personale, deconspirarea diverselor paternuri si prejudecăti ce sau impregnat în subconstientul nostru, astrologia ne oferă solutii exceptionale la cum să cladim ceva statornic, cum să iertăm si cum să ne debarasăm de vechile sisteme de valori care, de cele mai multe ori, frânează evolutia noastră

 1. Astrologia este un mijloc exceptional pentru a întelege si eficientiza relatiile cu copiii Din păcate în majoritatea cazurilor parinții întâmpină deficultăti în educatia copiilor, iar copiii se confruntă cu reale provocări în a-si întelege părintii. Acesta este sursa multor dispute inutile care retează de cele mai multe ori pofta de viată si dispozitia de a ne face cu adevărat ceea ce ne place. Mulți oameni nu au timp pentru hobyuri, pentru micile si marile placeri ale vieții și se scufundă în obligatii si responsabilităti interminabile. Metodele personalizate aplicate în astrologie ne arată cum să ne simtim bine si să ne trăim la maxim fiecare clipă a vieții noatre

 1. Astrologia este o reală oglindă a stărilor noastre emoționale precum si a functionalitătii corpului nostru fizic. Ramura astrologiei medicale descrie încă din antichitate metode eficiente de localizare pe astrograma a tuturor organelor si bolilor precum si solutiile, tratamentele cele mai eficiente. Buna functionare a sistemului imunitar si a metabolismului, procesul de detoxifiere, vitalitatea și regenerarea sunt elemente indispensabile unei vieti armonioase și sănătoase. Astrologia medicală de asemenea ne ajută le descoperirea cauzei determinatoare a bolii, găsirea celui mai adecvat remediu precum si calcularea momentelor propice pentru începerea tratamentului, a interventiei chirurgicale sau a curelor de detoxifiere

 1. Astrologia oferă o multitudine de metode pentru armonizarea și eficientizarea relatiilor noastre, atât în sfera relatiilor de iubire, de căsătorie, cât si în relatiile de interes , de afaceri. Din experienta noastră din 10 persoane care apeleaza la o consultatie astrologică, 9 se confruntă si cu diverse provocări relationale. Unii întelepti afirmă că dacă în urmă cu câteva secole testele spirituale se dădeau în penitentele monahale, în zilele noastre acestea au o foarte mare legătură cu modul în care ne construim mai ales relațiile de iubire.

 1. Astrologia este o stiintă ce se împleteste foarte bine cu psihologia, iar prin ceea ce noi numi ”astro-psihologie”, descoperim o gamă complexă de mijloace prin care se pot conștientiza și alchimiza diverse traume, emoții negative, frici. Nu este usor să ne confruntăm cu parte întunecată a fiintei noastre si cu atât mai mult să ne recunostem greselile si să le depăsim.

 1. Astrologia a fost din vremuri stăvechi o stiintă divinatorie. Atunci când omul si-a pierdut capacitătile de comunicare directă cu Sursa sa Divină, Dumnezeu a revelat prin intermediul îngerilor si arhanghelilor diverse metode si căi de acces ce conduceau la redescoperirea naturii noastre originale, divine. Astfel, stiintele esoterice, printre care si astrologia, au reprezentat metode de conectare la vibratiile superioare, Universale. Astrologia ne revelează o serie de mijloace personale de întelegere a relatiei noastre cu divinitatea, cu ghidarea spirituală si cu calea spirituală pe care trebuie să mergem către împlinirea menirii noastre din această viată

 1. Astrologia oglindeste calitătile si abilitătile noastre, priceperea noastră în această lume. Fiecare dintre noi suntem înzestrati cu diverse haruri si talanti si avem responsabilitatea să le folosim pe calea destinului nostru. Aceste investituri, asemenea pildei talantilor din Biblie, ne conferă posibilitatea de a alege să devenim ceea ce dorim cu adevărat. Descoperirea vocației noastre profesionale si îmbinarea armonioasă cu menirea spirituală, reprezintă una din cele mai mari provocări ale umanitătii actuale. Acesta este legea efortului, prin care omul va întelege că pentru a dobânde ceva anuma, va trebuie ca în prealabil să plătească un pret. Va trebui să depunem un efort, să realizăm o practică spirituală pentru a atrage cele mai trainice si împlinitoare rezultate.

 1. Astrologia este o stiintă a viziunii de ansamblu, a unitătii si unificării. Fiinta umana este construita dintr-o complexă interactiune a energiilor contrare, polar opuse, ce se reflectă si prin raportul suflet – materie. Sufletul nostru tinde către unificare si relationare, iar corpul si mintea (egoul) noastră către dezbinare si individualizare. Astfel, principiul apartenentei este fundamentală în viata noastra spirituală. În mod natural sufletul nostru simte nevoia de a împărtăsi, de a colabora, de a conlucra cu ceilalti, iar în acest context, integrarea în grupurile care sunt pe aceasi frecventă cu nevoile si aspiratiile noastre profunde, reprezintă o exceptională metodă de accelerare a evolutiei noastre.

 1. Astrologia descrie atât comportamentul și atitudinea noastră cât si toată gama de stări si crezuri pe care le vehiculăm constient sau inconstient în si prin fiinta noastră. Uneori suntem surprinsi de provocările cu care ne confruntăm si nu le întelegem cauzele si ”de ce-le”. Răspunsurile uneori se întind chiar si în sfera astrologiei karmice, în analiza probabilitătilor din vietile anterioare. Analiza atentă a planetelor din astrograma noastră ne va revela complexitatea viselor si aspiratiilor intime ce asteaptă să fie împlinite si descătusate de prejudecătile si paradigmele unor educatii gresite.

          articol scris de Bartha Zoltan