Luna Noua si Luna în crestere

Luna Noua si Luna în crestere

LUNA NOUĂ

Din punct de vedere astrologic este acel moment in care Luna se afla in conjunctie cu Soarele, adica cele doua astre se suprapun generand o anihilare reciproca a fortelor solare si lunare, dar manifestand si o complementaritate speciala a energiilor yin-yang din natura. Rezultatul este manifestarea fortei neutrale, a fortei zero, care permite o forma de suspendare a energiilor contrare si echilibrarea lor prin forta unificarii polare. 
Adeseori se vorbeste in diferite lucrari spirituale despre echilibrul celor doua polaritati, masculine si feminine, atat in fiinta noastra cat si in natura inconjuratoare, iar in contextul actual, momentul de Luna Noua reprezinta o astfel de unitate. Din aceasta cauza Luna Noua simbolizeaza starea de armonie, stare in care natura in sine se scufunda in ea insasi pentru a-si gasi un moment de repaus. 
Aceast moment de hiatus, sau de suspendare (prin echilibrare a celor doua energii, YIN si YANG), face sa se manifeste energia tainica a inceputului, o forta Universala ce favorizeaza folosirea corespunzatoare a liberului arbitru. Daca atunci urmarim sa gasim un comun acord intre vointa noastra si Voia lui Dumnezeu, constiinta noastra va trece prin transformari spirituale de exceptie ce vor conduce la dobandirea starii de armonie, intelegand faimoasa inscriptie de pe Tabla de Smarald a totului in parte si a partii in tot. 
Luna Noua este si inceputul ciclului lunar ce se extinde pe durata a 28 de zile. Prima zi lunara, ce se calculeaza incepand cu momentul de maxim de Luna Noua, este considerata a fi deosebit de benefica inceperii actiunilor importante. Favorizeaza renuntarea la obiceiurile negative (vicii, automatisme), detasarea fata de valorile materiale in sensul integrarii lor in plan spiritual, schimbarile de domiciliu, schimbarile profesionale, calatoriile (aspect ce depinde si de pozitionarea Lunii in Semnele Zodiacale). Din studiile realizate s-a constatat ca activitatile spirituale incepute in aceste momente au o eficienta mult mai mare decat cele incepute in alte perioade ale lunii, insa ATENTIE, NU sunt favorizate actiunile care au un caracter predominant material. Explicatia acestui fenomen survina din cauza efectului de combustie, adica de ardere, pe care o genereaza Soarele asupra Lunii.
Datorita manifestarii puternice a liberului arbitru si a starii de neutralitate, practic in aceasta perioada orice stare, traire, emotie sau sentiment este mult amplificat, dar ATENTIE, orientarea spre bine sau spre rau depinde in foarte mare masura de noi. Din aceasta cauza trebuie sa fim foarte atenti la ceea ce ne dorim si ceea ce mentalizam, pentru ca sansele de implinire sunt mai mari decat in alte perioade. Este foarte important sa fim perfect constienti de aspiratiile noastre si sa evitam excesele de orice fel, sa fim responsabili de hotararile pe care le luam, sa ascultam vocea inimii, sa fim atenti la semnele si sincronicitatile care apar in viata noastra deoarece este un moment in care se poate manifesta tainicul transfer al vointei individuale in Vointa lui Dumnezeu.
Echilibrul polaritatilor generat de conjunctia Soare-Luna, permite manifestarea unei stari superioare de armonie, facilitand vindecarile, procesele de purificare, obtinerea starii de multumire, de pace si liniste interioara, perceptia divina a starii androginale, a omului cosmic.

LUNA IN CRESTERE

Asa cum am observat din cele prezentate mai sus, Luna Noua reprezinta inceputul fazei de crestere a ciclului lunar. 
Luna in crestere simbolizeaza procesele de acumulare, sedimentare, regenerare si absorbtie. Reprezinta stocarea energiei si distributia corespunzatoare a acesteia. Din acest motiv eficienta in dezvoltarea si regenerarea corpului si a organelor este mult mai mare in perioada lunii in crestere.
S-a observat ca rezultatele analizelor medicale, in special analizele de sange, adeseori pot sa fie diferite in cele doua fazele ale ciclului lunar. Luna in crestere favorizeaza absorbtia mineralelor si a vitaminelor, aspect care face ca tratamentele ce vizeaza regenerarea, energizarea si vitalizarea structurii fizice si subtile a fiintei umane, sa aiba efecte mai mari in aceasta perioada.
Insa tot in aceasta perioda acumularile de apa in corp si in picioare pot depasi limitele normale, ceea ce necesita, pentru cei care se confrunta cu asa ceva, sa consume ceaiuri sau plante cu efect diuretic. Din pacate tot in aceasta perioada efectul drogurilor si a otravurilor este mult mai intens (atat fumatul, tranchilizantele cat si intepaturile de viespi, muscaturile de insecte, ciupercile otravitoare, inhalatiile de gaze toxice etc), deorece corpul absoarbe si asimileaza foarte repede orice substanta in constrast cu perioada de Luna in scadere, cand efectul otravurilor este mult mai slab, corpul se opune mai intens la substantele exterioare, generand o crestere a sistemului imunitar. 
Prima etapa a Lunii in crestere este semnificativa fiind prezenta in multe traditii si legende populare. La cateva zile dupa Luna Noua se poate observa pe cer o semiluna care a primit denumirea de Crai Nou. El are o valoare deosebita, deoarece se asociaza cu norocul, implinirea dorintelor, dragostea la prima vedere, jucausenia, inocenta. Acesta este si motivul pentru care in multe traditii populare se spune ca atunci cand observi prima data (adica de fiecare data dupa Luna Noua) Craiul Nou, daca iti pui o dorinta in gand, acea dorinta se va implini. 
Luna in crestere atinge un moment de forta, de dinamism la jumatatea distantei spre Luna Plina, adica atunci cand se formeaza Primul Patrar. Patrarul, din punct de vedere astrologic reprezinta unghiul de 90 de grade dintre Soare si Luna, avand denumirea de cuadratura. Este un aspect adesori nefast, din cauza energiei foarte mari pe care o declanseaza intr-un mod direct in fiinta umana. De fapt este un aspect de cumulare de tip soc, pentru cei mai putini pregatiti sa digere avalansa evenimentelor, a informatilor, a sentimentelor. 
Din punct de vedere al orientarii energiilor spre interior, Luna in crestere faciliteaza asimilarea informatiilor, interiorizarea si introspectia, rezolvarea problemelor legate de trecut, autodepasirea, centrarea in sine. Deasemenea sunt sustinute mult mai mult cumpararile, iar in aceasta directie chiar se afirma ca pe Luna in crestere trebuie sa invatam sa primim, sa apreciem si sa valorificam tot ceea ce vine spre noi. 
Sinteza efectelor Lunii in crestere:
– amplifica procesele de: acumulare, stocare, depozitare, absorbtie, dezvoltare, atractie, energizare, odihna, regenerare 
– permite cresterea puterii de vindecare a organismului, dobandirea vitalitatii. 
– creste fertilitatea, de aceea conceptiile sunt favorizate in aceasta perioada
– permite rezolvarea problemelor care tin de cresterea parului si unghiilor 
– aceasta perioada este favorabila hipotensivilor si aduce reusita in tratamentul afectiunilor circulatorii
– faciliteaza cumpararile de orice fel (a se tine cont si de pozitia Lunii in Semnele Zodiacale)
– se recomanda dieta alimentara bogata in vitamine, calciu, magneziu, fier, saruri minerale
– creste retentia de apa in corp, otravirile sunt mai periculoase, procesele de eliminare sunt mai dificile
– analizele medicale (sange, tensiune etc.) pot fi diferite fata de perioada lunii in descrestere
– usureaza sedimentarea si fixarea starilor si a perceptiilor pe care le-am trait
permite o mult mai buna si lucida autoevaluarea amplificand starea de sinceritate si responsabilitate fata de noi insine

articol scris de Bartha Zoltan

Calendar Evenimente

November 2020
M T W T F S S
« Feb    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30