Luna Plină si Luna în descrestere

Luna Plină si Luna în descrestere

LUNA PLINĂ 
Reprezinta perioada de apogeu a influentei Lunii asupra planetei noastre. Este acel moment in care fluxul ajunge la maxim, creste receptivitatea, iar sensibiliatea tuturor organismele vii este amplificata. Trebuie sa avem in vedere ca influenta Lunii este in primul rand asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din aceasta cauza simbolismul lunar este in legatura cu subconstientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul. Cercetarile intreprinse in perioada de Luna Plina, au aratat ca majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afecteaza puterea decizionala, discernamantul. Asta este si una din motivele pentru care nu se recomanda sa luam decizii pe Luna Plina, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influentei mediului si a diferitelor persoane cu care interferam, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat.
INFLUENTA NEFASTA A LUNII PLINE ESTE DE 18 ORE FATA DE MOMENTUL DE MAXIM (verificati tabelul de mai jos). Aceasta perioada de influenta reprezinta tolerenta de  8 grade arc de cerc din aspectul de opozitie dintre Soare si Luna.
Pentru a intelege mai bine influenta Lunii Pline, este necesar sa privim miscarea lunara sub forma unui ciclu ce are un moment de minima si de maxima influenta. Momentul de minima infleuenta este reprezentata de perioada de Luna Noua, iar perioada de maxima influenta de perioada de Luna Plina. 
Am aratat mai sus ca faza de crestere (de la Luna Noua la Luna Plina) este o etapa de acumulare gradata, in care procesele de absorbtie, de sedimentare sunt din ce in ce mai intense. Tocmai din aceasta cauza ultima etapa a cresterii, ce culmineza prin Luna Plina, este un moment de saturatie in care exista posibilitatea manifestarii excesive, adica putem sa acumulam mai mult decat este nescesar, putem sa mancam mai mult decat putem digera, putem sa asimilam mai multe informatii decat suntem in masura sa aplicam. In traditia populara se spune, cu privire la hrana, ca este important sa lasam de fiecare data loc si digestiei, adica sa NU mancam pana la saturatie, ci sa ne oprim cu putin inainte. Ca o concluzie foarte importanta, este necesar sa avem simtul masurii si al echilibrului mai ales in aceasta faza de maxima influenta a Lunii.
Alaturi de aceste explicatii, exista si unele confirmari de natura subtila ce ne permit sa intelegem mai bine influenta nefasta a Lunii Pline. Aceste explicatii se fundamenteaza pe diferite observatii cu privire la transformarile ce apar mai ales la fiintele umane in perioada de Luna Plina. Am amintit ca aceasta perioada amplifica receptivitatea si sensibilitatea psihica si mentala, insa trebuie sa intelegem ca un factor principal in acest sens este tocmai influenta mediului cu care interferam cel mai mult. Aici ne referim nu doar la mediul social in care traim, ci mai ales la contextul global existent pe planeta noastra. Luna Plina amplifica procesele de preluare, de asimilare a vibratiilor mediului indiferent de natura lor. Astfel, daca vibratiile mediului sunt benefice, in subconstientul nostru se vor depozita energii cu o frecventa de vibratie elevata, generand predispozitii spre stari superioare de constiinta. Insa in cazul in care vibratiile mediului sunt ostile, sau contin o predominanta materialista, subconstientul nostru va fi saturat de energii cu frecventa de vibratie joasa, generand predispozitii spre comportament violent, agitatie mentala, neliniste interioara, actiuni instinctuale, animalice. 
Nu este necesar sa analizam statistici pentru a ne da seama de orientarea predominanta a oamenilor din societatea de azi. Din pacate, inca mai domina viziunea materialista si tendintele instinctuale spre supravietuire. Tocmai din aceasta cauza este atat de important sa ne protejam in perioada de Luna Plina. Trebuie sa evitam a lua hotarari importante, fiindca discernamantul nostru poate fi afectat de influentele nefaste ale acestei perioade. Deasemenea este important sa EVITAM discutiile inutile, inceperea unei noi actiuni, calatoriile (daca nu e posibil, atunci este obligatoriu sa fim foarte atenti la si odinhniti si sa invocam atat inainte, cat si in timpul calatoriei, protectia divina), realizarea de proiecte, promisiuni, actiunile riscante (bravada). Trebuie sa eliminam din dieta noastra orice toxina, sau mancarea artificiala, este FOARTE IMPORTANT sa amanam interventiile chirurgicale, vaccinariile, etc.
ATENTIE, Luna Plina va amplifica starile noastre negative, cum ar fi orgoliul, mania, egoismul, tendintele dominatoare, etc. si tocmai din aceasta cauza este foarte important sa ne cultivam mai ales in aceasta perioada, bunul simt, detasarea, umilinta, simplitatea, bunavointa, multumirea si bineinteles, nu in ultimul rand, credinta in Dumnezeu. Acesta este si motivul pentru care este INTERZIS a se face dragoste in perioada de influenta nefasta a Lunii Pline. In timpul actului amoros, datorita fuziunii si dilatarii aurice profunde dintre cei doi iubiti, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, intr-un mod incostient, vibratiile negative existenete in mediu. S-a constatat ca acele cupluri care NU respecta aceasta interdictie, se confrunta mult mai des cu probleme si tensiuni penibile, care nu au adeseori nici o motivatie, respectiv asta exagerbeaza manifestarea geloziilor, a tendintelor posesive, a pretentiilor si uneori a starilor de violenta verbala, psihica sau chiar fizica.
Este important de stiut ca in urma cu mai multe milenii, cand vibratiile planetei noastre aveau o frecventa ridicata de vibratie (aceasta frecventa de vibratie este generata de nivelul global de constiinta, de aspiratiile, gandurile si sentimentele oamenilor), la diferite popoare, ritualurile de initiere se realizau in momentul de Luna Plina, deoarece, atunci, apogeul ciclului lunar, amplifica receptivitatea fata de vibratiile superioare existente in aura Pamantului (recomand sa cititi in aceasta directie cartea lui Elisabeth Hech, “ Initierea”).
Datorita influentei asupra psihicului, multe persoane, in perioda de Luna Plina, se confrunta cu stari de agitatie, frici, angoase, respectiv cu probleme in timpul somnului (cand contactul cu subconstintul este mult mai intens). Bineinteles ca aceaste influente variaza de la o persoana la alta si depinde in foarte mare masura de sanatatea mentala, echilibrul psihic, aspiratiile principale, incredrea in sine, solaritatea armonioasa. Este important sa evitam medicamentele cu efect de calmare, deoarece acestea vor fi foarte rapid absorbite in organism, iar probabilitatea de otravire, sau de manifestare a efectelor secundare negative este mult mai mare. Se recomanda in aceste situatii sa folosim plante medicinale cu efect de calmare, sub forma de macerat la rece sau ingerarea lor sublinguala (praf) – ex: salvie, gura lupului, tei, valeriana, sulfina.

LUNA IN DESCRESTERE

Perioada Lunii in descrestere este deosebit de favorabila tuturor proceselor de dezintoxicare deoarece sustine toate tratamentele prin care se urmareste ameliorarea unori boli sau vindecarea acestora. Este o perioada in care se recomanda tratarea mai ales a afectiunilor acute cat si cronice (bolile ce se caracterizeaza prin cresteri de tesuturi, cum ar fi: infectiile, acumularile de toxine, depunerile de calculi), precum si pentru alungarea durerilor prin scaderea intensitatii acestora, inceperea dietelor, etc.
Puterea curativa a tratamentului este mai mare in perioada in care Luna tranziteaza zodia corespondenta organului sau a partii corporale asupra careia se intervine.
Tratamentele si curele de dezintoxicare trebuie sa inceapa in ziua de dupa perioada nefasta de Luna Plina, pentru a beneficia de cele doua saptamani cat dureaza Luna in descrestere. 
La mijlocul perioadei de descrestere, in ziua in care se formeaza Ultimul Patrar, trebuie sa fim foarte atenti pentru a nu suprasolicita corpul fizic. Aceasta cuadratura dintre Soare si Luna amplifica procesele de purificare si eliminare a toxinelor din organism, insa adesori prin forme mai agresive, generand dureri sau chiar socuri la nivel fizic. Din cauza asta se recomanda o atitudine responsabila si temperata pentru a fi in armonie cu capacitatea de eliminare a corpului nostru. Bunul simt ne va invata de fiecare data, trebuie doar sa ne ascultam vocea interioara.

Efectele Lunii in descrestere:
– dezintoxicare, purificare, eliminare
– uscare, condensare
– sunt indicate interventiile chirurgicale deorece hemoragiile sunt diminuate in aceasta faza
– indemn spre actiune, utilizarea energiei 
– faciliteaza procesele de purificare prin postul alimentar
– favorizeaza toate tratamentele prin care se urmareste ameliorarea unor boli sau vindecarea acestora

articol scris de Bartha Zoltan

Calendar Evenimente

November 2020
M T W T F S S
« Feb    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30