Modulul 4

MODULUL 4 – astrologie previzională

Este o latură foarte mediatizată a acestei stiinte oculte, din cauza faptului că se asociază astrologia cu ghicitul viitorului. Chiar si în prezent peste 80 % din întrebările adresate unui astrolog sunt în legătură cu predictii pentru diferite domenii ale vetii. Omul zilelor noastre a ajuns într-o etapă foarte delicată din cauza nesigurantei evenimentelor viitoare. Încrederea în oameni s-a restrâns la câteva persoane, iar multi nu au încredere nici măcar în ei însisi. Grija pentru ziua de mâine, fuga după câstiguri materiale face ca oamenii să caute cu disperare o solutie obiectivă, cel putin pentru linistea lor sufletească. În această epocă nouă, astrologia ca stiintă divinatorie va juca un rol foarte important în evolutia fiintei umane si a societătii în care trăieste. Multi ar dori să afle ceva cert despre viitorul lor si tocmai din cauza apelează la ghicitori în palmă, în cafea, clarvăzători. Din păcate sunt multi care profită fără scrupule de naivitatea oamenilor disperati, oameni cu zeci de probleme, care primesc în general acele răspunsuri pe care doresc să le audă si astfel nici măcar nu-si dau seama că de fapt se învârt în acelasi cercuri vicioase.

În zilele noastre horoscoapele au inundat ziarele, revistele, posturile de radio si televiziune, însă de cele mai multe ori ceea ce se prezic pentru o anumită zodie este doar o fantezie a autorilor sau în cel mai fericit caz o analiză superficială, fiindcă acest tip de evaluare ia în considerare doar o mică parte (pozitia Soarelui) din ceea ce constituie evaluarea completă si exactă a astrogramei propriu-zise. Dincolo de zodia în care ne-am născut – caracterizată de pozitionarea Soarelui – o importantă mare au si celelalte planete precum si alte elemente componente ale astrogramei. Pentru a întocmi o astfel de hartă este necesar să cunoastem nu doar ziua, luna si anul nasterii, ci si ora si locul nasterii. Doar prin aceste date se poate obtine un răspuns plauzibil, altfel totul rămâne cu un caracter general, cu o veridicitate de aproximativ 10%.

O concluzie reală se poate trage doar prin analiza completă a hărtii natale (situatia cerului în momentul nasterii), sau prin raportarea acesteia la pozitionarea astrelor pe cer pentru un anumit moment dat, dacă vrem să facem previziuni.

Astrologia predictivă se bazează pe un studiu complex al situatiilor planetare, iar asta se poate realiza doar de către un astrolog care are experienta practică necesară pentru a realiza o analiză de siteză, să localizeze acei factori care pentru perioada respectivă participa la evolutia acelei fiinte, fenomen, activitate, stare etc.

Personal am sesizat ca in urma cu 15-20 de ani predictiile se potriveau mult mai bine decât în prezent, iar asta se datorează în primul rând transformărilor planetare deosebite prin care trece umanitatea. Datorită complexelor interactiuni ce se petrec între constientul, subconstientul nostru si subconstientul colectiv, în ultima perioadă sa observat o crestere semnificativă a utilizării liberului arbitru, ceea ce a condus si conduce la amplificarea puterii decizionale. Astfel, predictiile au din ce în ce mai putine sanse de a se împlini în forma lor literară, revenindu-le mai degrabă rolul de a avertiza si de a atentiona.

Astrologia previzională pe care o vom învăta în cadrul acestui curs integrează cu atentie aceste noi transformări prin care trec oamenii și întrega planetă favorizând ca prin intermediul astrologiei să ”basculăm” viitorul si trecutul în magicul prezent al vietii noastre.

Vom învăta metode de determinare a celor mai eficiente momente pentru diverse actiuni spirituale si materiale.

Vom studia despre semnificatia ocultă a ciclurilor planetare, indicatori valorosi în decizile noastre.

Vom aborda tehnicile de calcul a tranzitelor planetare, a revolutiei solare si a anumitor progresii planetare pentru a întelege dedesupturile prioritătilor vietii.

Calendar Evenimente

January 2021
M T W T F S S
« Feb    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031