Rectificare minutului nașterii cu termenele vedice

03 ore 10 înscriși Fără recenzii Începător

La începuturile științei astrologiei, bolta cerească a fost împărțită în 12 sectoare egale   de-a lungul eclipiticii (drumul Soarelui), devenind locul de reședință ai „zeilor planetari”, purtând numele de „CASELE CERULUI”. Ulterior, astrologii antichității au „coborât zeii pe Pământ” ce a condus la apariția „CASELOR PĂMÂNTULUI”. În primele secole, sectoarele terestre au fost denumite „locații” și abia peste mai mult timp, o dată cu dezvoltarea matematicii și astronomiei, au devenit CASE-le pe care le cunoaștem în astrologia modernă, iar cerul a devenit Marele Zodiac. După delimitarea Cerului și a Pământului, zodiacul a continuat să fie împărțit în mai multe cadrane, respectiv fiecare semn zodiacal în diviziuni de 2, 3, 5, 7, 9, 12

Diviziunea de 5 – TERMENELE – este cea mai controversată formă de împărțire, având multe variante, „îmbunătățite” în perioada medievală. Toate modele cunoscute sunt lipsite de coerență, ordine sau simetrie și până în prezent se pare că nimeni nu le-a descoperit cauza. De fapt nici nu aveau cum, deoarece au fost de la bun început greșit copiate și multiplicate din generație în generație pornind de la vechea tradiție Egipteană. Astrologia vedică, unde tradiția era era conexă cu spiritualitatea și unde rigoarea era mult mai mai pronunțată decât în occident, aconservat în mod corect semnificația reală a acestei diviziuni, ce în felul acesta are logică și sens, oglindind succesiunea ocultă, esoterică a pentagramei alchimice.

Termenele vedice (trimsamsha) ne revelează aspecte foarte importante cu privire la structura noastră fizică, respectiv asupra aspectelor vizibile, experioare ale oricărei case din astrologie. Adeseori termenele au fost utilizate pentru descrierea structurii exterioare a ceva anume, a coloraturii contextului în care se exprimă un gurvernator. Din acest motiv fiecare termen reflectă forma, culoarea, mărimea, viteza, adică aproape toate aspectele fizice, exterioare ce pot fi măsurate, observate, evaluate.

În cadrul acestui seminar vom studia corespondența dintre TERMENE și părțile corpului și vom detalia mai ales termenul ASCENDENTUL ce descrie în mod fidel forma trupului nostru, dar și a comportamentului. Termenul ascendentului va oferi informatii despre cum aratăm, despre, despre fizionomie, despre aspectele particulare ale trupului (mai ales la nivelul capului). Iar cu ajutorul acestei metode inedite, vom putea rectifica în mod eficient ora și minutul nașterii noastre.

Show More
100.00 lei

Zoltan Bartha

Astrolog

5,0Recenzii instructor
124
Cursanți
37
Cursuri
40
Recenzii
M-am născut pe 9 august 1974, leu cu ascendent în capricorn. Am practicat diferite sporturi încă din copilărie, iar artele martiale la nivel de performantă. Întotdeauna am simtit o uimitoare atracție către natură, predominant către munti, ceea ce m-a făcut să devin ghid montan. Sunt pasionat de escalada sportivă (climbing), mountain bike, drumețiile montane, speologie etc. Din adolescentă am fost atras de tradițiile spirituale străvechi – tradiția egipteană, atlantă, grecească, mayasă, orientală și mai ales de traditiile bazinului carpatic. Am absolvit Facultatea de Știinte Economice, specializarea în management-marketing. Preocupările față de dezvoltarea personală, înțelegerea limbajului trupului, inteligența emotională mi-au deschis apetitul de a participa la zeci de cursuri și seminarii de lidership, programare neurolongvistica, time-management etc. Din 1994 am început practica yoga și studiul astrologiei. Toate cunoștintele si experiența dobândită în sfera astrologiei au la bază o cercetare temeinică și practică autodidată, prin care am urmărit să descopăr micile și marile secrete ce stau la baza succesului, armoniei, împlinirii și evoluției spirituale ale ființelor umane. În 1996 am initiat primul grup de studiu al astrologiei, iar în 1998 am pus bazele Centrului de Cercetări si Aplicatii Astrologice ”Helios” si am organizat primul curs de astrologie la Cluj-Napoca. Din 1999 am demarat proiectul SIMPOZIONULUI NATIONAL DE ASTROLOGIE, un eveniment ce a devinit în scurt timp o tradiție și un loc de întâlnire bi-anuală a iubitorilor acestei științe divinatorii. Locuiesc în Cluj-Napoca cu soția mea Narcisa și împreună coordonăm activitățile Școlii de Astrologie ”Helios”, susținem cursuri de astrologie în peste 9 țări din Europa, oferim consiliere astrologică și organizăm diverse evenimente spirituale, ceea ce ne umple sufletele cu o mare bucurie și încântare.
Află mai multe