Zoltan Bartha

divider-3-galben

M-am născut pe 9 august 1974, ora 17:20, loc Beclean (jud. B-N), adica Leu cu ascendent în Capricorn. Studiez si practic astrologia din 1994. Toate cunostintele si experienta dobandită au la bază o cercetare si practica autodidată, prin care am cautat să descopăr micile si marile secrete ce stau la baza succesului, armoniei, împlinirii si evolutiei spirituale ale fiintelor umane.

Câte ceva despre mine …

Pasiunea principală încă din copilarie a fost sportul. Am practicat patinajul, schiul, handbalul, atletismul, aruncarea bilei si a sulitei în perioada scolii generale si a liceului, iar din clasa a X-a am început practica intensa, de performantă, a artelor martiale.

De la vârsta de 14 ani am fost atras de stiintele esoterice, de fenomenele extrasenzoriale, studiind toate cărtile pe care le găseam despre spiritualitate, OZN-uri, paranormal etc.

Întotdeauna am simtit o uimitoare atractie către natură, predominant către munti, ceea ce m-a făcut să devin ghid montan. Sunt pasionat de speologie, escalada sportivă (climbing), drumetiile montane etc.

Imediat după liceu am început practica yoga si studiul astrologiei. Cele două s-au îmbinat si s-au completat în mod deosebit oferindu-mi sansa ca practica astrologiei să fie sustinută de o disciplină si practica sprituală adecvată. Metoda autodidată pe care am devoltat-o, putem să o numim “astrologie evolutionistă”, ce urmăreste de fapt clarificarea prioritătilor vietii, descoperirea menirii spirituale si întelegerea complexitătii fenomenelor care se află la baza încercărilor si transformărilor inerente ce se împletesc cu destinul nostru.

Din 1995 am fost deosebit de atras de traditiile spirituale străvechi – traditia egipteană, atlanta, greceasca, mayasă, orientală si mai ales de traditiile bazinului carpatic si extracarpatic. Am investit mult timp în cercetarea acestui domeniu si din anul 2005 am initiat un proiect anual pentru întalnirea iubitorilor acestui domeniu, TABĂRA DE SPRITUALITATE DACICĂ.

Am studiat la Liceul Industrial Beclean, clasa de electrotehnică, apoi am urmat o scoală postliceală de contabilitate-finante, iar apoi Facultatea de Stiinte Economice, specializarea  management-marketing.

Din 2005 am început construirea unei afaceri de network marketing, fiind printre deschizătorii pietei românesti pentru compania NuSkin Enterprises. Am devenit preocupat de dezvoltarea personală, întelegerea limbajului trupului, inteligenta emotională si am participat la zeci de cursuri si seminarii de lidership, programare neurolongvistica, time-management etc.

În cea ce priveste ASTROLOGIA, primii 3 ani au însemnat foarte mult studiu (uneori 6-8 ore / zi) fiindcă mi-am dorit să consolidez un sistem astrologic bazat exclusiv pe experientă practică si nicidecum pe presupunerile speculative ale multor cărti.

În 1996 am initiat un grup de studiu la care participau câteva persoane preocupate de autocunoastere, iar în 1998 am pus bazele Centrului de Cercetări si Aplicatii Astrologice ”Helios” si am organizat primul curs de astrologie la Cluj-Napoca, prin care doream să împărtăsesc celor interesati în câteva ore, cunostintele pe care le-am asimilat în 4 ani de practică intensivă. Bineînteles că am întâmpinat mari dificultăti atât în sistematizarea cât si în expunerea didactă a astrologiei într-un limbaj care să fie usor asimilabil. De atunci permanent aducem îmbunatatiri calitative ce conduc la cresterea eficientei si fiabilitătii cursurilor Scolii de Astrologie ”Helios”.

In 1999 am început organizarea SIMPOZIONULUI NATIONAL DE ASTROLOGIE, un eveniment anual care a devinit foarte repede o traditie a activitătilor noastre. Din 2010 organizarea Simpozionului a devenit bi-anuala, pentru a facilita cât mai multor persoane să se bucure de asta.

A urmat o perioada de pregatire si formare a celor care doresc să predea si să practice astrologia, ceea ce mi-a adus si îmi aduce multă împlinire sufletească, vazând cum se multiplică si îsi implineste menirea această artă divinatorie.

… iar în cele de mai jos, în această scurtă relatare-sinteză, vei afla mai multe despre motivatiile si implicatiile spirituale ale practicii astrologiei în viata mea:

 ROLUL ASTROLOGIEI ÎN VIATA MEA …

Astrologia s-a renăscut în inima mea în urma cu mai multi ani (1994), atunci când l-am întrebat pe primul meu îndrumător spiritual despre ascendentul meu. Răspunsul lui a trezit în mine o profundă reverberatie si determinare de a explora această lume misterioasă a simbolurilor planetare si zodiacale, fată de care simteam o uimitoare familiaritate. Nu au existat motive rationale, totul a curs de la sine, având sentimentul că mă reîntorc acasa, perceptie intimă ce genera o deosebită împlinire sufletească.

Mi-am dorit foarte mult să ajut oamenii din jurul meu, să înteleg cauza evenimentelor si a provocărilor pe care le trăim, iar astrologia, încă din primele faze ale studiului mi-a adus foarte multe raspunsuri si satisfactii.

În urma practicii astrologiei am constientizat că dacă îi întelegi si îi ajuti pe ceilalti, în realitate te întelegi si te ajuti pe tine însuti. Am început să simt oamenii ca fiind asemenea unori oglinzi prin care se reflectă toate aspiratiile, calitătile dar si defectele si neputintele mele. Astfel am descoperit că astrologia este un real instrument ce conduce aspirantul spre o viziune holistica, adică a totului în parte si a părtii în tot, revelandu-se ca o cunoastere sacră, o stiintă divinatorie ce are rolul de ajuta fiinta umana să-si împlinească menirea si de ai oferi lui Dumnezeu primul loc în viata noastră.

Sunt pe deplin constient că această cunoastere ar fi rămas doar una mentală, lipsita de principiul ei real, evolutiv, daca nu as fi practicat în paralel cu asta si o forma de disciplină spirituală si anume yoga. Am constatat încă de la începutul practicii spirtuale că astrologia nu este o cale spirituală, cum consideră unii, ci mai degrabă o modalitate, un ajutor de exceptie, un instrument foarte valoros ce poate fi de un real folos pe orice cale spirituală autentică. Am realizat astfel că astrologia chiar este o artă divinatorie.

În urma cercetărilor si aplicatiilor practice, dar mai ales în urma sustinerii de cursuri de astrologie, am realizat că această stiintă esoterică conferă practicantilor revelatii si viziuni ce îmbunătătesc percetiile intuitive, dinamizează în mod superior mentalul asociativ, rafineaza limbajul, amplifică forta lăuntrică si mai ales capacitatea de racordare la energii cosmice divin inspirate.

Chiar daca la începutul practicii am folosit un sistem bazat pe logică si observatii, realizand conexiuni rationale, într-un timp destul de scurt am remarcat că intuitiile începeau să îsi facă loc în cercetările mele, alături de trezirea discernământului spiritual si a viziunii supramentale de ansamblu.

Următorul pas a fost o aprofundare a stărilor pe care le trăiam în diferite momente când practicam astrologia, ajungând treptat sa simt prezenta unei forte subtile benefice, care mă inspira si îmi ghida pasii spre ceea ce trebuia să realizez.

Perceptiile si constientizările generate de practica spirituală, alături de parctica astrologiei, m-au ajutat să înteleg ca tot ce se manifestă în acest Univers se supune în întregime ”regiei” divine si tinde prin natura sa originară să împlineascp mai devreme sau mai târzium Voia lui Dumnezeu.

Am învătat să mă abandonez, lăsând ca vocea divină să spuna ceea ce are de spus prin mine si mă rugam să devin un releu de manifestare a întelepciunii si iubirii divine, pentru a le dărui celorlalti ceea ce îi poate ajuta în evolutia lor spirtiuală. Am constientizat că starea de releu este o stare naturală, fiind chiar o cheie fundamentala pentru a practica cu succes această stiintă esoterică.

Am înteles că practica superioară a stiintelor divinatorii necesită o formă de servire si de contribuire la bunul mers al evolutiei spirituale a tuturor fiintelor umane.

Niciodată nu mi-am facut griji cu privire la cei care îmi solicitau o consultantă astrologică, deoarece de multi ani am devenit constient că Dumnezeu oricum va trimite către mine acele fiinte care au nevoie de ajutor si merită să primească prin mine un raspuns.

Însă cea mai mare satisfatie este atunci când constat cum informatiile vehiculate prin mine la o consultatii, sunt valorificate, iar cei care le aplica se transforma în bine si obtin succese în toate domeniile vietii. Aici un rol deosebit au avut si au si confirmarile ce vin din partea ghidului meu spiritual. Adeseori diferite persoane mi-au relatat ca ceea ce le-am spus la o consultatie astrologica, ghidul lor spritual sau uneori îngeri sau diferite fiinte din lumile subtile elevate, le-au transmis acelasi lucruri (uneori folosind chiar acelasi cuvinte).

De mai multe ori am fost întrebat de la cine am învătat astrologie, la ce scoala sau cursuri. De fiecare data când căutam răspunsul, parca eram purtat într-un alt timp si altă lume, având certitudinea faptului că apartin unei comunităti spirituale unde informatia nu era percepută doar cu mintea ci mai degrabă cu inima. Mai exact, este asemenea unui suvoi de lumină care se manifestă de sus în jos de fiecare dată când mă conectam la aceea sfera de energie subtilă. Stiu si am certitudinea ca este firesc să fie asa. O dată am simtit o foarte strânsă comuniune cu Hermes Trismegistos, unul dintre cei mai importanti initiati ai Egiptului antic, alteori mă percepeam ca fiind un preot într-un templu … dar ce mai conteaza trecutul. Important este să trăim prezentul pentru că împlinirea viitorul măret ce ne asteaptă, depinde de deciziile si faptele noastre de ACUMA.

Cele mai fascinante rezultate pe care le-am obtinut in domeniul practicii astrologiei au fost în corespondentă cu întelegerea atât mentală cât si intiutivă a relatiilor interumane prin găsirea unor solutiilor obiective la problemele pe care le evocau cei care solicitau o consultatie astrologică. Rezultatul analizelor dacă erau puse imediat în practică, determinau în vietile oamenilor instaurarea unori stării de armonie, recunostintă, multumire, iertare, recunoasterea greselilor si chiar trezirea sufletului.

Multe sute de relatii studiate prin intermediul astrologiei si mii de astrograme natale, au condus la elaborarea unui sistem de analiză original, ce se bazeaza exclusiv pe verificări si rezultate practice. Acest sistem pe care l-am structurat, nu s-a conformat tendintele moderniste ale unei astrologii teoretice si de multe ori fantasmagorice, deoarece mi-am dat seama ca majoritatea cărtilor si lucrărilor de specalitate abunda de speculatii si afirmatii puerile, nefondate. Abia peste 10 ani, studiind cu mare atentie cărtile marilor maestrii din antichitate si eviul mediu, am realizat ca metodele pe care le abordasem intuitiv, se aliniau la principiile pe care si ei le foloseau.

De asemenea o încantare deosebită mi-a oferit si îmi ofera cercetarea menirii spirituale si a descoperirii prioritătilor noastre existentiale. Astrologia s-a adeverit si pe acest teritoriu un uluitor instrument ce ne ajută să ne apropiem gradat de întelegerea si apoi revelarea directiei destinului nostru. Si în paralel cu asta, urmărind să ”dăm cezarului ceea ce este al cezarului si lui Dumnezeu ceea ce este a lui Dumnezeu” să îmbinăm în mod armonios menirea spirituală cu vocatia profesională.

Drept concluzie doresc să subliniez că cea mai importantă realizare în practica astrologiei a fost să simt din ce în ce mai mult manifestarea inspiratiei divine si a comuniunii cu Dumnezeu, devenind astfel cât mai constient că în realitate, această stiintă ocultă a fost revelată umanitătii pentru a fi un instrument ajutător în procesul evolutiei sale pe acest Pământ. Vor mai exista multi care se vor împotrivi, care o vor nega si ironiza, care vor încerca să o deformeze, să o banalizeze prin penibilele horoscoape comerciale, dar sunt convins că în curând din ce în ce mai multe fiinte umane o vor recunoaste ca pe o inefabilă si misterioasa formă de INITIERE SPIRITUALĂ.

0