Luna Nouă

Luna Nouă

Luna nouă este acea fază lunară când Luna se află între Pământ și Soare, foarte aproape de discul solar, fiind foarte greu de observat cu ochiul liber. Luna și Soarele se află poziționate atunci în unghi de 0 grade, numit în Astrologie conjuncție.

Luna Nouă este etapa în care  Soarele și Luna se „întâlnesc”, se suprapun, Soarele „îmbrățișează” Luna și Luna, la rândul ei,  „îmbrățișează” Soarele. Pentru a pătrunde misterul acestui moment este necesar să înțelegem în prealabil natura celor doi aștrii.  Luna, prin excelență,  este un simbol al energiilor feminine, yin, ce se caracterizează prin receptivitate și abandon, iar Soarele este prin excelență un simbol al energiilor masculine, yang, al conștiinței și al spiritului, care creează și inspiră. Luna este cea care oglindește lumina și strălucirea pe care o primește în permanență de la Soare. Atunci când Luna se află foarte aproape de Soare, prezența și influența ei devine aproape imperceptibilă.

Ca simbol al unei perfecte receptivități, Luna este complet abandonată și supusă Soarelui în momentul tainic pe care îl numim Lună Nouă. Atunci prezența ei pe bolta cerească nu este vizibilă și în timpul periplului ei prin zodiac, există o noapte fără de Lună, în acea noapte Luna este îmbrățișată de Soare.

Luna exprimă prin excelență natura realității în care trăim, ce se caracterizează mereu și mereu de oscilații, de permanente schimbări, nimic nefiind în această dimensiune a realității permanent. Luna spune povestea vieții noastre care este mereu plină de suișuri și coborâșuri, ea joacă într-un mod exemplar acest joc al schimbării și al  permanentei reînoiri.  După ce Luna atinge apogeul și maximul ei de influență în momentul de Lună Plină, intră într-o etapă de descreștere, de diminuare gradată a  influențelor ei specifice care ajung la un minim în momentul de Lună Nouă. Iar acest moment de Lună Nouă tocmai arată că un ciclu lunar s-a încheiat și un nou ciclu lunar apare.

Soarele fiind astrul cel mai strălucitor și luminos de pe bolta cerească, așa cum noi o putem vedea de pe Pământ, de-a lungul veacurilor a fost adorat și privit ca fiind manifestarea vizibilă a prezenței dumnezeiești în creație. Astfel, atunci când Luna pare să își piardă puterile, ea își găsește refugiul, mântuirea și reînoirea în lumina și prezența Soarelui, privit ca manifestare a Spiritului dumnezeiesc.

Luna simbolizează lumea și întreaga manifestare fizică. Fazele ei sunt inițiatice și indică anumite ritmuri cosmice la care este binevenit să ne racordăm, pentru a ajunge să trăim în armonie cu tot ceea ce ne înconjoară.

Atunci când Luna nu mai este vizibilă pentru noi, este un moment tainic în care ea își găsește refugiul în prezența luminii și Spiritului dumnezeiesc. De aceea Luna Nouă este un moment în care așa cum Luna își întoarce fața către Spirit, găsindu-și în el izvorul unui nou început, tot așa și noi în momentele de Lună Nouă suntem invitați să ne întoarcem fața de la cele lumești către cele spirituale și pline de lumină dumnezeiască. Deoarece în momentul de influență maximă a Lunii Noi, nu sunt deloc susținute aspectele materiale, NU sunt favorizate actiunile care au un caracter predominant material, ba, dimpotrivă, sunt sortite eșecului.

Explicatia acestui fenomen survine din cauza efectului de combustie, de ardere, pe care o generează Soarele asupra Lunii.

Astfel că momentul de Lună Nouă este unul plin de taină și mister ce ne poate pregăti ființele pentru noi începuturi, noi drumuri în destinele noastre, dacă atunci – în momentul de Lună Nouă – asemenea Lunii ne întoarcem și noi fața de la cele pământești, pentru a ne găsi regenerarea și puterile în lumina spirituală.

Luna este cea care revarsă energie și putere asupra creației, asupra pământului. Când suntem în acord cu ritmurile și fazele ei de manifestare,  putem să pătrundem misterul astrologic ce se află la baza  succeselor  și izbânzilor noastre în încercările vieții.

Așa cum reiese din cele prezentate mai sus, întreaga perioadă de influență a momentului de Lună Nouă nu este favoribilă nici unui aspect material, însă este o perioadă benefică pentru a ne preocupa de cele spirituale,  de propriul suflet și  pentru a deveni mai conștienți de valorile non materiale care sunt prezente în viețile noastre.

În timpul momentului de  Lună Nouă energiile solare sunt dominante. Iar, în acest context, poate fi pentru noi o perioadă prielnică pentru a deveni mai conștienți de noi înșine și de a simți inspirația și impulsul creator al propriului nostru suflet.

Luna are o strânsă legătură cu natura, cu viața însăși. Când se manifestă în faza de Lună Nouă, ea se află într-un moment de repaus, de suspendare, de hiatus, iar influențele ei sunt diminuate. Astfel momentul de Lună Nouă este unul care ne invită să ne oprim, să realizăm un stop în ritmul tumultos al vieții și să găsim un comun acord între voința noastră și Voia lui Dumnezeu. Când reușim să valorificăm într-un mod adecvat cadrul astral energetic creat în momentul de Lună Nouă, conștiința noastră va trece prin transformări spirituale de excepție ce vor aduce un suflu nou în viețile noastre, inspirându-ne într-un mod benefic, creator.
Luna Nouă favorizează renunțarea la obiceiurile negative, detașarea față de valorile materiale în sensul integrării lor în plan spiritual, iar activitățile spirituale realizate pe acest fundal astrologic  au un mare impact și   eficiență.

Este bine să fim foarte atenți la ceea ce ne dorim și mai ales la ceea ce gândim în perioada Lunii Noi, pentru că așa cum Luna atunci se îmbracă în lumina Soarelui, tot așa și noi este bine să ne învăluim ființa în lumină, iar gândurile pe care le manifestăm atunci este foarte important să fie perfect conștientizate, luminoase și optimiste. Este important să ascultăm vocea inimii și să fim atenți la semnele și sincronicitățile care apar, deoarece este un moment în care se poate manifesta pentru noi un transfer tainic al voinței individuale în Voința lui Dumnezeu.

 

Distribuie articolul și prietenilor tăi

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *