Luna în creștere

Luna în creștere

După cum știm Luna Nouă reprezintă începutul fazei de creștere din cadrul  ciclului lunar. Luna în creștere este în strânsă corespondență cu  procesele de acumulare, sedimentare, regenerare și absorbție, precum și cu cele legate de stocarea energiei și distribuția corespunzatoare a acesteia. Astfel se explică  eficiența mult mai mare a tuturor demersurilor realizate cu scopul de dezvoltare și regenerare a corpului și a organelor  în perioada în care Luna se află în creștere.

Luna în creștere favorizează absorbția mineralelor și a vitaminelor, aspect care face ca tratamentele ce vizează regenerarea, energizarea și vitalizarea structurii fizice și subtile a ființei umane, să aibă efecte mai mari și mult mai semnificative, dacă sunt realizate în această perioadă.
Acumularea  și retenția de apă în corp și în picioare poate depăși limitele normale, în timpul în care Luna este în creștere, ceea ce necesită, pentru cei care se confruntă cu astfel de situații, să consume mai multe ceaiuri sau plante cu efect diuretic.

Totodată s-a observat că rezultatele analizelor medicale, în special ale analizelor din sânge, adeseori pot să fie diferite în cele două faze ale ciclului lunar.

Din păcate tot în această perioadă efectul drogurilor și al otrăvurilor este mult mai puternic și mai intens, deorece corpul absoarbe și asimilează foarte repede orice substanță, comparativ cu perioada în care Luna se află în scădere, când efectul otrăvurilor este mult mai slab, corpul fiind mai puțin receptiv și mai puțin influențabil atunci.

Fumatul, tranchilizantele, înțepăturile viespilor, mușcăturile de insecte, ciupercile otrăvitoare, inhalațiile de gaze toxice și toate tipurile de droguri au un impact mult mai  puternic asupra trupului și psihicului uman în perioada de creștere a Lunii, efectul lor fiind cu atât mai puternic, pe măsură ce Luna se apropie, în procesul de creștere, de un maxim, care este Luna Plină.

În multe tradiții și legende populare  întâlnim referiri cu privire la prima etapă a Lunii în creștere, considerată a fi o perioadă foarte favorabilă, având o  valoare deosebită. La câteva zile după momentul de Lună Nouă se poate observa pe cer o semilună care a primit, în cadrul tradițiilor populare,  denumirea de Crai Nou. Această ipostază a Lunii, în folclor,  se asociază cu norocul și împlinirea dorințelor. Astfel se justifică motivul pentru care în multe tradiții populare se spune că atunci când observi prima dată, în cadrul unui ciclu lunar, Craiul Nou, dacă îți pui o dorință în gând, acea dorință își va găsi împlinirea.

Luna în creștere generează un efect de impulsionare și creștere bruscă a forței, dinamismului și energiei  atunci când se formează Primul Pătrar. Pătrarul, din punct de vedere astrologic apare atunci când Soarele și Luna se află într-un  unghi de 90 de grade, care în Astrologie poartă denumirea de cuadratură. Pătrarul lunar este un aspect considerat adesori nefast, din cauza energiei foarte mari pe care o dinamizează  într-un mod direct și brusc  în ființa umană.

Primul Pătrar este un aspect al Lunii ce favorizează o acumulare și o manifestare bruscă, de tip șoc a energiilor. Iar, pentru cei mai puțini pregătiți să digere avalanșa evenimentelor, a informațiilor și a emoțiilor care tind să se manifeste atunci, Pătrarul lunar se dovedește a fi o perioadă nefastă și dificilă.

E necesar să menționăm că Luna în creștere facilitează și asimilarea informațiilor, interiorizarea, introspecția, centrarea în sine, precum și rezolvarea problemelor legate de trecut.

În  perioada de creștere a Lunii este bine să învățăm să primim, să apreciem și să valorificăm tot ceea ce vine spre noi.

O prezentare în sinteză a efectelor generate de Luna în creștere:

–    amplifică procesele de acumulare, stocare, depozitare, absorbție, dezvoltare

–   permite creșterea puterii de vindecare a organismului și de regenerare

–   favorizează odihna și redobândirea vitalității

–  crește fertilitatea, concepțiile fiind mult favorizate în această perioadă

–  favorabilă pentru tratamentele ce vizează creșterea părului și a unghiilor

–   se recomandă dieta alimentară bogată în vitamine, calciu, magneziu, fier, săruri minerale

–   crește retenția de apă în corp

–  substanțele toxice și otrăvurile sunt mai periculoase

–   procesele de eliminare sunt mai dificile

–   analizele medicale  pot fi diferite față de perioada Lunii în descreștere

–   favorabilă hipotensivilor, susține reușita în tratamentul afecțiunilor circulatorii

–   favorizează cumpărările de orice fel (a se ține cont și de poziția Lunii în Semnele Zodiacale!)

–   ușurează sedimentarea și fixarea stărilor și a percepțiilor pe care le-am trăit

–   permite o mult mai bună și lucidă autoevaluare

–   amplifică starea de sinceritate și responsabilitate față de noi înșine

–   mărește atracția, energia și magnetismul

 

 

 

 

Distribuie articolul și prietenilor tăi

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *