Luna Plină

Luna Plină

Luna Plină este acea faza lunară  când Luna văzută de pe Pământ apare complet luminată de Soare. Această fază se desfășoară atunci când Luna este în opoziție cu Soarele, iar Pământul se află aproximativ pe linia care unește Luna cu Soarele care se află atunci poziționate una față de cealaltă în unghi de 180 grade.

Reprezintă perioada de apogeu a influenței magnetice a Lunii asupra planetei noastre. Este acel moment în care fluxul energiilor lunare atinge un maxim având ca efect creșterea stării de receptivitate și  sensibiliate a tuturor organismelor vii.

Menționăm  că în Astrologie, Luna este astrul ce simbolizează subconștientul, sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul, apa, fluidele, emoțiile, psihicul uman, etc. Prin urmare, trebuie să avem în vedere că influența lunară se va exercita cu cu mare putere, în primul rând, asupra a tot ceea ce este fluid, asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului uman.

Studiile realizate cu privire la influențele lunare  din perioada Lunii Pline asupra comportamentului uman, au arătat că, în respectiva perioadă, majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ce afectează puterea decizională și discernământul. Acest fapt constituie motivul pentru care nu este deloc recomandat a se lua decizii și mai ales decizii importante în perioada de influență a Lunii Pline, deoarece acestea pot fi luate în grabă, în mod pripit ori sub influența mediului sau a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv, sub influența  ultimelor evenimente care ne-au impresionat.

INFLUENȚA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE 36 DE ORE! MAI EXACT, ÎNCEPE CU  18 ORE ÎNAINTE DE MOMENTUL DE MAXIMĂ INFLUENȚĂ ȘI DUREAZĂ ÎNCĂ 18 ORE DUPĂ MOMENTUL DE MAXIMĂ INFLUENȚĂ A LUNII PLINE  Această perioadă de influență  reprezintă  timpul fizic în care se desfășoară aspectul de opoziție dintre Soare și Lună,  cu o tolerența de (+,  -) 8 grade arc de cerc.

Pentru a înțelege și mai bine influența Lunii Pline, este necesar să privim mișcarea completă a  Lunii prin zodiac generând un  ciclu în cadrul căruia identificăm  o fază de minimă influență  și o alta în care putem vorbi  de o  maximă influență a energiilor lunare. Faza de minimă influență a energiilor lunare este  perioada cunoscută sub denumirea de Lună Nouă, iar perioada de maximă influență lunară  se exercită  atunci când  Luna se află în ipostaza pe care noi o numim  Lună Plină.

Faza de creștere a Lunii  (de la Luna Nouă  până la momentul de Lună Plină) generează  o amplificare gradată a energiilor și influențelor lunare. Această perioadă de creștere a influențelor lunare la nivelul planetei noastre este resimțită  printr-o amplificare gradată a tendințelor de  acumulare, în care procesele de absorbție și de sedimentare devin din ce in ce mai intense. Tocmai din această cauză, ultima etapă a creșterii lunare, ce culmineză cu momentul de Lună Plină, este o etapă de maxim, de apogeu,  de saturatie în care există posibilitatea manifestării excesive a influențelor lunare, iar în contextul celor prezentate mai sus, într-o astfel de perioadă suntem predispuși către excese, suntem predispuși să acumulăm mai mult decât este necesar, să mâncăm mai mult decât capacitatea de a digera, să asimilăm mai multe informații decât suntem în măsură să aplicăm și exemplele pot continua…

În tradiția tibetată, un proverb spune: „secretul unei vieți sănătoase și longevive este: să mănânci doar jumătate, să te plimbi două ori mai mult, să râzi de trei  ori mai mult și să iubești fără măsură”. Se știe că pentru a ne menține într-o stare optimă de sănătate, una dintre cerințele necesare care se referă la hrană,  este  să nu ne supraalimentăm, să nu  supraîncărcăm stomacul și să NU mâncăm până la saturație, ci să ne oprim cu puțin timp înainte de a simți că stomacul s-a umplut. Această indicație, chiar dacă este de ordin general, este necesar să o avem în vedere și să o respectăm mai cu seamă în perioada de influență a Lunii Pline, când tendințele instinctuale, poftele și dorințele tind să devină mult mai intense și amplificate, ca urmare a influențelor exercitate de Luna Plină asupra psihicului nostru.

Un sfat de mare  importantă, în acest context este:  Să avem simțul măsurii și al echilibrului în toate domeniile vieții noastre mai ales în perioada  de maximă influență a Lunii Pline!

Cu privire la modificările ce apar în comportamentul ființelor umane în perioada de Lună Plină, anterior am menționat că perioada de influență maximă a Lunii Pline amplifică foarte mult receptivitatea și sensibilitatea psihică și mentală.  Este bine să înțelegem că influența mediului cu care interferăm cel mai mult joacă un rol esential în acest context. Aici ne referim nu doar la mediul social în care trăim, ci mai ales la contextul global existent pe planeta noastră. Luna Plină amplifică procesele de preluare și asimilare a vibrațiilor mediului, indiferent de natura lor. Astfel, dacă vibrațiile mediului sunt benefice, în subconstientul nostru se vor depozita energii cu o frecvența elevată, generând predispoziții spre stări superioare de conștiință. Însă  în cazul în care vibrațiile mediului sunt ostile sau conțin o predominanță materialistă, atunci subconstientul nostru va fi saturat de energii cu frecvență de vibrație joasă, generând predispoziții spre un comportament violent, spre agitație mentală, neliniște interioară și  manifestarea unor tendințe instinctuale, inferioare, animalice.

Dincolo de statistici, este evident că frecvența de vibrație predominantă a mediului în care trăim, care este determinată de orientarea predominantă a oamenilor din societatea acestor vremuri. Din păcate, în contextul global existent, actualmente pe planeta noastră, încă mai domină viziunea materialistă și tendințele instinctuale, egoiste, individualiste, separatoare, inferioare. Dat fiind că toate orientările negative, inferioare, degradante sunt determinatoare în ceea ce privește vibrația predominantă a mediului în care trăim, se justifică de ce este atât de important să ne protejăm de influențele mediului mai ales  în perioada  Lunii Pline. Tot astfel se justifică și motivul pentru care este INTERZIS a se face dragoste în perioada de influență nefastă a Lunii Pline. În timpul actului amoros, datorită fuziunii și dilatării aurice profunde dintre cei doi iubiți, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, într-un mod incoștient, vibrațiile negative existente în mediul ambiant. S-a constatat că acele cupluri care NU respectă această interdicție, se confruntă mult mai des cu probleme și tensiuni penibile, care nu au, adeseori, nici un fundament viabil, respectiv o astfel de acțiune poate predispune la  exacerbarea manifestărilor necontrolate, inferioare, a geloziilor, a tendințelor posesive, a pretențiilor și uneori a violenței verbale, psihice sau chiar fizice.

Este important de știut că în urmă cu mai multe milenii, când vibrațiile planetei noastre aveau o frecvență ridicată (această frecvență de vibrație fiind generată de nivelul global de conștiință, de aspirațiile, gândurile și emoțiile oamenilor), la diferite popoare, ritualurile de inițiere se realizau în momentul de Lună Plină, deoarece, atunci, apogeul ciclului lunar amplifica receptivitatea față de vibrațiile superioare existente la acea vreme  în aura Pamantului  (cartea “ Initierea”, scrisă de Elisabeth Haich, surprinde într-un mod fascinant aceste aspect).
Este recomandat să evităm a lua hotărâri importante în perioada de influență a Lunii Pline, fiindcă discernământul nostru poate fi afectat datorită influențelor nefaste specifice acestei perioade. De asemenea, este important să EVITĂM discuțiile inutile, începerea unor acțiuni sau proiecte noi, promisiunile, petrecerile, distracțiile,  acțiunile riscante  și călătoriile. Dat fiind această recomandare, se cuvine să specificăm cu privire la evitarea realizării călătoriilor în perioadele de influență a Lunii Pline că, dacă totuși ne aflăm în situația în care este obligatoriu să realizăm o călătorie și nu avem deloc posibilitatea de a o amâna, atunci este recomandat  să fim foarte atenți pe întreaga durată a călătoriei  și să pornim la drum odihniți, iar  atât înainte, cât și în timpul călătoriei  să invocăm protecția lui Dumnezeu.

În perioada de influență nefastă a Lunii Pline este binevenit să eliminăm din dieta noastră orice componentă toxică sau artificială și este FOARTE IMPORTANT să amânăm intervențiile chirurgicale.,
Este important, pe cât posibil,  să evităm în perioada de influență a Lunii Pline medicamentele de sinteză, deoarece acestea vor fi foarte rapid absorbite în organism, iar probabilitatea de manifestare a efectelor secundare negative sau chiar de otrăvire sau impurificare a trupului, datorită unor componenți toxici este mult mai mare. De aceea se recomandă, dacă ne confruntăm cu anumite dureri,  să folosim mai degrabă uleiuri esențiale natural sau plante medicinale cu efect analgezic, de calmare, sub formă de macerat la rece sau sub formă de pulberi  ce vor fi ținute  sublingual, iar apoi ingerate cu apă.  Iată câteva exemple de plante cu efect analgezic: salvie, gura lupului, tei, valeriană, sulfină, etc.  Evident că pentru administrarea tratametului cu plante medicinale este necesar și recomandat să fie consultat un medic naturist. Iar dacă situația de sănătate cu care ne confruntăm este urgentă și implică o intervenție rapidă ce presupune nerespectarea acestor indicații, atunci este bine să ne raportăm cât mai mult la Dumnezeu, implorându-I grația și ajutorul și vom avea în vedere ca după ce am realizat acel tratament sau acea intervenție într-o astfel de perioadă nefavorabilă, să realizăm ulterior cât mai multe procedee de purificare, detoxifiere și armonizare.

ATENȚIE!  Luna Plină are ca efect amplificarea și chiar exacerbarea stărilor noastre, mai ales a celor negative, cum ar fi orgoliul, mânia, egoismul, tendințele dominatoare, etc. Și tocmai din această cauză este foarte important să ne cultivăm  bunul simț, detașarea, umilința, simplitatea, bunăvoința, mulțumirea și bineînteles, nu în ultimul rând, credința în Dumnezeu. Datorită influențelor asupra psihicului uman, multe persoane, în perioda   Lunii Pline, se confruntă cu stări de agitație, frici, angoase, respectiv cu probleme legate de somn. Bineînțeles că aceaste influențe sunt resimțite diferit de la o persoană la alta și depind în foarte mare măsură de sănătatea mentală, echilibrul psihic, aspirațiile principale, încrederea în sine, solaritatea armonioasă, etc.

Distribuie articolul și prietenilor tăi

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

1 Comentariu

author
FLORINA
18/01/2024

Mereu imi prind bine aceste informatii! Multumesc!

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *